Suikervrij Challenge

Eindelijk de hele dag stabiele energie, geen opgeblazen buik meer, 
mentale rust rondom voeding en weer lekker in je vel, zowel fysiek als mentaal!
Als gevolg van 30 dagen suikervrij eten!

is jouw drang naar suiker sterker dan jouw wilskracht en wil jij eindelijk weer eens de controle terug?

Welkom, je bent zeker niet de enige. Ik heb de laatste tijd ontzettend veel gesprekken gevoerd waarbij 1 onderwerp de rode draad was: SUIKER. 

Suiker, suiker, suiker. We love it and we hate it. Want ondanks dit witte goedje ons een zaligmakend geluksgevoel kan geven, is dat vooral enkel heel erg tijdelijk het geval. Het verzacht even al je wonden, geeft je instant plezier, voldoening en genot en jij voelt je heel even heel bevredigd. 

Totdat je bloedsuiker gaat dalen en je lichaam met code oranje begint te roepen dat het tijd is voor een nieuwe dosis. Maar jij wilt die controle hebben, wilt niet steeds toegeven aan dat snoepen want je voelt je daardoor zwak en zonder ruggegraat. Ook weet je dat het niet goed voor je is. 

Ondertussen verandert code oranje in code rood en jij denkt dan: oké dan neem ik 1 stukje chocola, dat moet toch wel kunnen? Maar 1 stukje is ook toegeven en dat is voor jouw lichaam het signaal om te schreeuwen naar meer. Je drang wordt onhoudbaar en het lijkt alsof je brein ineens 1000 goedkeurende excuses heeft en voor je het weet heb je de hele reep / doos / verpakking op. Maar morgen.. dan ga je echt niet meer snoepen, toch?

Dit patroon herhaalt zich over en over. Nu weet ik dat je het eigenlijk niet wilt horen dat je moet stoppen met suiker. Want je moet toch nog wel kunnen genieten? Ja, dat moet en mag zeker maar als jij bij het idee aan stoppen met suiker eigenlijk al de confrontatie voelt, dan weet je dat jij afhankelijk bent en het nodig hebt om af te kicken. Dan is suiker namelijk meer voor jou dan zo nu en dan even een lekkere beloning. Die ‘zo nu en dan’ is namelijk vaker ‘op dagelijkse basis’ en er zijn dagen dat je niet anders kan dan aan je suikerdrang toegeven. 

Wil jij dus weten hoe je je snoepdrang onder controle kunt krijgen dan moet je het niet gaan zoeken in de hoek van je wilskracht of doorzettingsvermogen gaan trainen. Je moet het probleem bij de oorzaak aanpak: de trek in zoet die jij zelf in stand houdt.

Suiker heeft zo’n groot effect op jouw fysieke staat en omdat jij er nog nooit vanaf hebt kunnen stappen, weet je misschien niet eens welke wereld er voor je open kan gaan. Namelijk een wereld waarin:

– Jij veel meer constante energie gaat ervaren
– Je huid veel rustiger zal worden
– Je gemoedstoestand veel en veel stabieler wordt. Tot ziens moodswings rondom je menstruatie!
– Je eeuwige trek in zoet eindelijk afneemt
– Je trek in tussendoortjes an sich af zal nemen. Je gaat grote maaltijden veel meer waarderen
– Je opgezette darmen veel rustiger gaan worden
– Jij vooral weer het gevoel van CONTROLE over je snoepen en snaaien terugkrijgt en dus meer MENTRALE RUST krijgt rondom het thema eten. Het gaat een minder dominante rol voor je spelen!


Van suikerverslaafd naar 100% fit

En ja ik weet waar ik het over heb girls! Als je mij ooit had verteld dat ik uit eigen initiatief deze challenge op zou zetten, dan had ik je niet geloofd. Als jonge topsporter was er weinig aandacht voor voeding en we leefden op producten met toegevoegde suikers. Jarenlang had ik een onwijs grote dagelijkse zoet behoefte en ik durf toe te geven dat er sprake was van een suikerverslaving. Trust me, ik at een hele zak m&m’s weg en kon dan nog denken: is die nu al leeg? Ik was me ervan bewust maar zag niet direct de noodzaak om het anders te moeten doen én had stiekem niet de kracht en het doorzettingsvermogen om het anders te doen.

Jaren later maakte ik onbewust een (toegevoegd) suikervrije periode door, door stress in de laatste fase van mijn masterthesis. Ik at enkel 3 kwalitatieve maaltijden per dag die ik vooraf voorbereid had zodat het me minder tijd zou kosten. Ik had letterlijk geen tijd stil te staan bij wat ik nog meer wilde eten.

Die periode veranderde mijn leven! Ik voelde me beter, had meer energie, had minder klachten en veel minder last van mijn darmen, ik kwam lekkerder in mijn vel te zitten maar misschien nog wel het allerbelangrijkste voor mij persoonlijk: mijn gemoedstoestand werd zó veel stabieler en ik kreeg een sterk gevoel van controle terug. Voor het eerst dacht ik WOW! Dit maakt zó’n groot verschil. 

Hieruit kwam het besef: dit is waardevol. Heel waardevol. Het bracht me namelijk een verandering voor het leven, en dat gun ik jou ook! Daarom heb ik deze Suikervrij Challenge opgezet om jou te helpen naar meer energie, meer fitheid en lekkerder in je vel waardoor jij op alle vlakken beter gaat presteren!

Je ontvangt direct na je inschrijving een bevestigingsmail met informatie. Check ook voor de zekerheid je spambox en voeg mij toe aan je contacten zodat je geen mails mist.

Hoe ziet deze challenge er precies uit?

Na 3 uitverkochte eerdere edities start de volgende groep in november!

– We gaan 30 dagen lang! (van 2 november t/m 1 december) aan de slag om volledig suikervrij te eten! ”It takes 30 days to create a habbit”. Een suikerverslaving is echt hardnekkig en deze doorbreken vraagt om consistentie en commitment. 

– Je ontvangt een e-book als handboek met wat je wel en niet mag eten.

– Je ontvangt een lijst van toegestane tussendoortjes.

– Je ontvangt een receptenboek met 35 suikervrije recepten!

– Een habit tracker om je progressie te monitoren en dagelijkse accountability.

– Een journal voor dagelijkse reflectie en wat dit mentaal met je doet.

– Een Facebookgroep met dagelijkse support van mij inclusief andere deelnemers. Ik motiveer je elke dag om door te zetten en daar je ervaringen te delen! Iedereen gaat door hetzelfde proces en de groepssupport is bijzonder waardevol plus geeft je het gevoel dat jij er niet alleen voor staat.

– Oneindig veel persoonlijke voordelen waar je het natuurlijk vooral voor doet!

– De investering hiervoor bedraagt €247,-

Waarom (toegevoegd) suikervrij?

Nu zou ik hier kunnen gaan vertellen van onze voeding in de oertijd etc. Maar dat doet mij persoonlijk niet zo veel. We leven in 2020, dan moeten we ook met argumenten en oplossingen uit 2020 komen.

Wat ik in mijn werk als voedingscoach op dagelijkse basis signaleer is vrouwen die kampen met schommelingen in energielevels, verminderde focus, een constante trek in zoet, twijfels rondom eigenwaarde en doorzettingsvermogen en niet helemaal blij met wat ze zien in de spiegel. Dat kan zo makkelijk anders, door ‘enkel’ je voeding aan te passen!

Echter worden we als Nederlanders ook beïnvloedt door marketing en wordt ons verteld dat Sultana een gezond tussendoortje is, dat peperkoek goed is voor de stevige trek en is dat een boterham met hagelslag een prima ontbijt is.

Het is geen wonder dat ik daardoor veel mensen zie die niet helemaal happy zijn met hun lichaam. Die niet lekker fit en energiek de dag door komen en die maar al te goed weten wat de after lunch dip inhoudt.

Sommigen zijn zich hier al van bewust, anderen zitten misschien nog in de ontkenningsfase. Voor iedereen die het eens een kans zou willen geven om minder suikers te eten en voor meer kwaliteitsvoeding te gaan, grijp je kans nu! Tijdens deze challenge ga ik je helpen om veranderingen aan te brengen en ik ga je handvatten geven die je gaan helpen om de weerstand die je gaat voelen draagbaar te maken.

Dit is wat het eerdere deelnemers opleverde!

Meer energie

mentale rust + geen ZOETBEHOEFTE meer

minder opgeblazen en minder kilo's

Betere smaakervaring!

Oftewel
LEvensveranderend!