Luister hier mijn gratis podcasts!

Voor ondernemers en ambitieuze professionals die naast een druk bestaan, ook goed voor zichzelf willen blijven zorgen. Ik deel mijn kennis over voeding en mindset, concrete tips, en inzichten uit mijn persoonlijke leven, op een no-nonsense manier zoals je van me gewend bent.

#17 de sleutel voor het doorbreken van oude patronen

Het vervallen in oude patronen lijkt soms bijna voldoende verantwoording voor het verklaren van je destructieve gedrag. Alsof dat nu eenmaal is wat er gebeurt en dat buiten jouw macht ligt. Echter neem ik geen akkoord met dat antwoord, dat om de kern heen draait in plaats van met een oplossing te komen. Er is namelijk wél een oplossing voor het doorbreken van je oude patronen en dat begint bij jezelf. In deze podcast leg ik uit welk stukje daarin mogelijk nog mist. 

#16 het is niet je gebrek aan wilsracht

In deze podcast leg ik uit waarom het niet je gebrek aan wilskracht is waardoor je gezonde patroon geen stand weet te houden. Sterker nog, het tegenovergestelde doet je waarschijnlijk de das om. Ik leg bloot hoe het systeem werkt waarbij je lijf er altijd voor zal zorgen dat het in zijn / haar behoeften voorzien krijgt. Ook als dat niet is wat jouw ratio wil. Gevoerd door de samenleving waarin we leven wordt dit een steeds groter probleem waar steeds meer mensen op vast zitten maar wat slechts weinig mensen doorzien. 

#15 mijn 5 elementen voor het creëren van een fijn ritme

Wat maakt nu dat je op bepaalde periodes terugkijkt en denkt: ”toen zat ik er echt lekker in. Toen had ik echt een goed ritme te pakken”. Die vraag stelde ik mezelf om er vervolgens achter te komen dat het precies die elementen zijn, die op korte termijn niet comfortabel zijn. Deze podcast is een vervolg op de vorige podcast waarin ik je vertelde hoe ik een einde maakte aan een negatief patroon. Waarbij ik direct ook wist: dit zijn de elementen binnen mijn controle en dit heb ik te doen. Om dat goede gevoel over mezelf te behouden waarmee ik mezelf het grootste gedeelte van het de tijd het fijnst en gelukkigst voel. 

#14 Hoe doorbreek je het snacken en pak je je gezonde leefstijl weer op

Het leven is een afwisseling van periodes waarin je je fysiek, mentaal en emotioneel heel steady voelt en periodes waarin dit wat meer fluctueert. Dat daarmee je gezonde leefstijl af en toe even op de proef wordt gesteld, is niet meer dan menselijk. In deze aflevering vertel ik je hoe ik mijn cirkel doorbrak in een periode waarin ik de touwtjes wat losser liet, om daarmee mijn gezonde leefstijl weer voort te zetten. Hopelijk mag deze aflevering je inspireren om dat voor jezelf in te kunnen zetten!

#13 Intermittent Fasting part 2 - met Melanie

In deze podcast ben ik in gesprek samen met Melanie Deij. Goede vriendin, fysiotherapeut en osteopaat in opleiding over het onderwerp Intermittent Fasting voor vrouwen. We benaderen het onderwerp vanuit een middel en een doel. Velen verwarren deze  tegenwoordig namelijk en missen daarmee het belangrijkste punt van Intermittent Fasting. Ook bespreken we de voordelen die het kan bieden, waar je rekening mee hebt te houden als vrouwen én heb ik het vervolgens nog over een belangrijk stukje mindset. Intermittent Fasting kan een prachtige tool zijn, als je hem juist inzet en de juiste mindset er rondomheen creëert.

Voor meer informatie over Melanie kun je terecht op haar website als ook haar instagram. Je vindt haar op https://www.physisplus.nl/ en op Instagram als @lekkerinjevelmetmell. 

#12 dit doet werken met een coach voor je

De reden dat veel vrouwen nooit een fijne relatie met eten ontwikkelen en daardoor altijd druk blijven met eten, is omdat ze zichzelf gevangen houden in dezelfde vicieuze gedachtenpatronen. In deze podcast neem ik je mee op de weg die ik zelf bewandeld heb en de reden om een coach in de arm te slaan. Ook vertel je ik het verhaal van een van mijn klanten die haar volledige relatie met eten heeft veranderd. Daar waar ze stiekem altijd dacht: ik moet dit toch zelf wel op kunnen lossen? 

Het typische alles-of-niets denken, een tikkie perfectionisme plus een goede portie doorzettingsvermogen en je hebt het recept voor vast blijven zitten in je eigen hamsterwiel. De eigenschappen die de meeste vrouwen die ik coach af kunnen vinken. Bevrijd jezelf en laat deze podcast je het duwtje in de rug geven om uit je beperkende patronen te stappen en eindelijk die fijne relatie met eten te creëren.

#11 Hoe ik kijk naar Herbalife

Het onderwerp waar ik gemiddeld 1x per weer over benaderd word: Herbalife. In deze podcast vertel ik je enerzijds over waarom ik shakes drinken op zichzelf niet zie als een oplossing voor gewichtsverlies. Daarnaast neem ik je vooral mee door de bril waardoor ik als voedingsdeskundige kijk naar het specifiek merk Herbalife en het meest bekende product: Formula 1. Ik vorm mijn mening over hoe ik de informatie interpreteer en hoop jou daarmee te kunnen helpen naar het vormen van je eigen, onderbouwde mening.

#10 moet je nu wel of geen calorieën tellen?

Calorieën tellen; een onderwerp waarover (wederom) heel veel verschillende en tegenstrijdige dingen worden geroepen. De fitness warriors die erbij zweren want If It Fits Your Macro’s, dan kun je alles eten. Tot aan de intuïtief eten coaches die zeggen dat wanneer je naar je lichaam luistert, je je niet met calorieën bezig hoeft te houden. Wat is nu waar en welk advies moet je nu volgen? Ik licht het zo helder mogelijk aan je toe in deze podcast. Allemaal met als doel: een duurzame gezonde relatie met eten ontwikkelen.

#9 waarom een gezonde relatie met eten niets te maken heeft met wát je eet

In onze zoektocht naar hoe we nu het beste zouden eten spenderen we vaak heel veel tijd aan die perfecte regels opstellen en naleven. We verliezen ons in de details van die perfectie terwijl, wanneer je juist uit gaat zoomen, je gaat zien dat die details er niet toe doen. Obsessief bezig zijn met gezond eten, reflecteert óók geen gezonde relatie met eten. Ik vertel je over welke rol mindset speelt in dit verhaal en hoe je een wél een fijne relatie met eten creëert.

#8 waarom ik je koolhydraatarm eten afraad

In deze aflevering geef ik je inzicht in waarom diëten vaak wél werken voor heel veel mensen. Het begrijpen van die elementen die een dieet tijdelijk wel succesvol maken, geeft je meer inzicht in wat je dus nodig hebt voor een leefstijl om die te laten slagen. Vervolgens geef ik mijn visie op het koolhydraatarm dieet. Ik vertel je 6 redenen waarom ik dit dieet specifiek afraad als je op zoek bent naar een blijvend gezond gewicht.

#7 doelen stellen en die doelen behalen

In deze podcast vertel ik je alles over hoe je nu op de juiste manier doelen stelt. Ik zie het zo vaak misgaan dat we overenthousiast van start gaan in het nieuwe jaar, maar al snel weer terugvallen in oude patronen. Ik heb het over mijn persoonlijke doelstellingen en hoe ik die aanvlieg om die ook te kunnen behalen, met tevens een voorbeeld van een voornemen waarmee ik de mist in ging. Laat het jou inspireren voor jouw doelstellingen voor het nieuwe jaar.

#6 Mijn persoonlijke gamechanger naar een fijne relatie met voeding

In de zoektocht naar de beste eetmethode raken velen enkel verder verwijderd van een fijne relatie met voeding. In deze podcast vertel ik je waarom het blijven zoeken naar dé methode kansloos is. Wat je kunt leren van The Blue Zones en wat in mijn persoonlijke leven een grote gamechanger is geweest voor een fijne relatie met voeding en een leefstijl in balans!

#5 Alles wat je moet weten over Intermittent Fasting

In deze podcast vertel ik je vanuit een objectief standpunt over wat Intermittent Fasting precies is, wat het ook niét is, welke voordelen het mogelijk op kan leveren en hoe dit jou zou mogelijk zou kunnen helpen naar een betere gezondheid.

#4 neem de regie

In deze podcast vertel ik je hoe je uit een situatie komt waarin je niet gelukkig bent en hoe je voor jezelf een andere realiteit kunt creëren. Ik neem je daarin mee in mijn eigen zoektocht naar geluk en welke keuzes ik heb gemaakt die me dat geluk niet brachten. Tot het punt waar ik nu ben en je tips geef hoe je dat geluk wél ook voor jezelf kunt creëren.

#3 De meningen van anderen op jouw voedingskeuzes

In deze podcast geef ik je 5 tips hoe je het beste om kunt gaan met de meningen van anderen op de voedingskeuzes die jij maakt. Ik leg je uit hoe dit werkt met de mindset van een ander ten opzichte van jouw eigen mindset en welke waardes je hieraan toe mag kennen.

#2 Mijn visie op gezonde vs ongezonde voeding

Ik vertel je hoe ik kijk naar voeding en wat in mijn opzicht gezond of ongezond is. Hoe ik kijk naar diëten, de documentaire the game changers, leefstijlen zoals paleo, veganisme of vegetarisch eten en je gewicht in relatie tot je gezondheid.

#1 Wie ben ik, wat doe ik en waarom

In deze allereerste podcast vertel ik je mijn verhaal hoe ik na de topsport ondernemer werd en welke lessen de topsport mij geleerd heeft. Daarbij vertel ik je over mijn persoonlijke reis door de wereld van voeding en mindset en hoe dat ervoor heeft gezorgd dat ik nu anderen kan helpen naar een leven in balans en een fijne relatie met voeding.
Scroll to Top

Let's do this!