Waarom je omgeving van grote invloed is op jouw resultaat

people

Een van de dingen die ik mensen het vaakst hoor zeggen is: ik ben al een tijdje aan het opletten en volgens dit principe aan het eten maar er gebeurt maar niks! Een typisch gevalletje waarbij je op eigen houtje ergens wat opgepikt hebt van internet en daar maar eens je geluk mee gaat beproeven. Een beetje alsof je een staatslot hebt gekocht en hoopt dat de prijs een keer bij jou gaat vallen.

Dat het resultaat uitblijft heeft vaak met deze twee factoren te maken: je gevoel vs feiten.

Want voor je gevoel werk je ontzettend hard aan het behalen van je resultaat. Je zegt wel 5x per dag nee tegen al het lekkers wat er aan je neus voorbij komt of je hebt jezelf met pijn en moeite wel 4x naar de sportschool gesleurd. Jij bent voor je gevoel de enige die een ontzettend harde strijd aan het voeren is tegen allerlei verleidingen en iedereen om je heen eet meer vrolijk raak of lijkt plezier te hebben in het sporten.

Als je dan na 5 dagen afzien nog geen resultaat ziet, dan zakt de moed je in de schoenen. Want dan heeft het toch allemaal geen zin!? Je doet kei-hard je best maar als dat niet wordt beloond, tsja, voor wie doe je het dan eigenlijk?

Maar wat jij even over het hoofd ziet is dat mentale moeite, niet gelijk staat aan de snelheid waarmee je resultaat kunt verwachten. Moeite doen loopt niet liniear met het resultaat en het is nog altijd consistentie dat je uiteindelijk naar je doel gaat leiden.

creëer jouw omgeving

Die moeite die jij voor je gevoel doet, die wordt grotendeels bepaald door de omgeving waarin jij je bevindt.  Omgeef jij je met mensen die de hele dag door om je heen aan het eten zijn? Hoe is de eetcultuur bij jou op kantoor en bij jou thuis? Heb jij heel veel weerstand te verduren? Dat is allemaal van invloed op de mate waarin jij ervaart dat je energie steekt in het behalen van je doelen, ten opzichte van de mensen in jouw directe omgeving.

Zou jij je echter in een omgeving bevinden waarin de standaard is dat iedereen een gezonde lunch meeneemt naar zijn / haar werk en waar sporten tijdens de lunchpauze eerder regel dan uitzondering is, dan wordt dit veel gemakkelijker ook jouw leefstijl! Waarmee je dus in de gaten krijgt dat jouw omgeving een sterke invloed heeft op het gedrag dat jij ook geneigd bent om te vertonen en dus van invloed is op jouw subjectieve gevoel van moeite doen!

En dát is belangrijk om te gaat beseffen voor je proces. Creëer jouw eigen succes omgeving!

Dit vind je misschien ook leuk:

Wat zit er in Herbalife?

Nadat ik gemiddeld toch zo’n 1 x per week benaderd word over het thema Herbalife (door ofwel Herbalife fanatiekelingen, of klanten die

Scroll to Top

Let's do this!