Waarom je op mijn website geen before – after foto’s ziet

IMG_3456

Wellicht heb je al een beetje over mijn website zitten scrollen en dacht je: nou ik zie nog geen spetterende fysieke resultaten. Dat kan kloppen. Ik heb namelijk lang geleden al de belofte met mezelf gemaakt dat ik geen voor-en-na foto’s ga delen en daar heb ik een aantal redenen voor.

Ten eerste zou het natuurlijk de slechtste reden zijn om het te doen omdat ‘al die andere succesvolle fitnesscoaches het ook doen’. Alsof je er alleen echt bij hoort als je dat doet. Maar dat is niet mijn grootste punt.

Ik vind namelijk ook dat je vaak je vraagtekens kunt stellen bij de meeste voor-en-na foto’s die toch telkens vanuit een bijzonder gunstige hoek en gunstig licht genomen worden.

Dan zijn er ook nog grappenmakers die Photoshop en andere bewerkingsapps gebruiken en je op de na-foto een smallere taille maar grotere billenpartij ziet. Yeah right…

Maar het is misschien nog wel het meest omdat ik geregeld afvraag wat de derde foto zou zijn. Zoiets als: 1 year after. Omdat het vaak de programma’s zijn die op hele korte termijn, geweldig grote resultaten teweeg kunnen brengen waarbij ik me afvraag in hoeverre iemand die tijdelijke verandering ook vast kan houden. Maargoed, dat zijn jouw zorgen. Dat doet er voor dat programma natuurlijk niet toe. Daar en dan hadden ze jou even snel resultaat laten scoren en dat scoort lekker online.

Maar!

Heel lang geleden las ik eens een artikel dat impact bij mij maakte. Waarin een gerenommeerd trainer zei: ”als resultaten echt goed zijn, zullen ze voor zichzelf spreken. Daarbij tonen voor-en-na foto’s vooral aan dat je te maken hebt met een sterke commerciële marketing machine dan dat het echt gaat om de klant die centraal staat.”

Right?!

Ze gooien jou namelijk niet online om hun waardering over jouw persoonlijkheid en doorzettingsvermogen uit te spreken en te vertellen hoe sterk je gegroeid bent als persoon.

En dat is precies wat ik hoog in het vaandel heb staan ik me om een traject als geslaagd te kunnen bestempelen.

Het gaat mij om de groei die jij doormaakt als persoon waarbij de keuzes die jij maakt, op natuurlijke wijze voortvloeien uit de leefstijl die jij je eigen hebt gemaakt.

Een beter fysiek, is daarvan waarschijnlijk het gevolg maar niet het enige resultaat dat telt! Een gezonde mindset is zó veel meer waard en geluk vind je niet in het behalen van een specifiek getal op de weegschaal, maar in trots, tevredenheid en voldoening in je hoofd.

Dit vind je misschien ook leuk:

Wat zit er in Herbalife?

Nadat ik gemiddeld toch zo’n 1 x per week benaderd word over het thema Herbalife (door ofwel Herbalife fanatiekelingen, of klanten die

Scroll to Top

Let's do this!